Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Π.Σ.Α.Π.Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 συσκέφθηκαν στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ο  Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Ταμίας Σάκης Δημόπουλος με τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας Δημήτρη Κόμπλα.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έγινε γνωστή η επανίδρυση, η ιστορία, η φιλοσοφία του Σ.Ε.Π.Α. καθώς και  οι στόχοι του Συνδέσμου σε βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αναλυτικά αναφέρθηκαν τα προβλήματα του Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή με έμφαση :
        Στον τομέα της Υγείας σε επίπεδο πρόληψης (σωστές και τακτές εξετάσεις, σωστή ενημέρωση για την προπόνηση, διατροφή, εξωγηπεδική ζωή) αλλά και αντιμετώπισης τραυματισμών με έμπρακτες μορφές βοήθειας (Γιατροί σε όλα τα γήπεδα, στήριξη σε ειδικές περιπτώσεις τραυματισμών).
        Στην κατάσταση των αγωνιστικών χώρων που κρύβουν κινδύνους για την ακεραιότητα της σωματικής υγείας των ποδοσφαιριστών αλλά επηρεάζουν και την διάθεση για ποιοτική άθληση και ευχαρίστηση από τις αθλοπαιδιές.
Στην Αθλητική  Παιδεία των Ερασιτεχνών από τις μικρές ηλικίες έως ότου ενηλικιωθούν με ιδιαίτερη αναφορά α) στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, β) στους ερασιτέχνες που γίνονται επαγγελματίες και στα εφόδια που πρέπει να αποκομίζουν από τα ερασιτεχνικά σωματεία ώστε να ανταπεξέρχονται πιο άμεσα σε υψηλές απαιτήσεις έχοντας σφαιρική και εμπεριστατωμένη γνώση του ποδοσφαίρου σε επαγγελματικό επίπεδο, γ) στην ευπρεπή παρουσία τους στους  αγωνιστικούς χώρους, δ) στους ερασιτέχνες ως φίλαθλους – οπαδούς και στην πρότυπη στάση και συμπεριφορά που οφείλουν να επιδεικνύουν στις κερκίδες. Χαρακτηριστική φράση αυτής της συζήτησης  ήταν ότι «Ο Π.Σ.Α.Π. θέλει ποδοσφαιριστές με επίπεδο».
        Στην Αθλητική  Παιδεία των  παραγόντων, προπονητών που με τη σειρά τους θα συνεισφέρουν, θα προβάλλουν και θα ενισχύουν υψηλά αθλητικά πρότυπα.
        Σε  θέματα μεταγραφών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και εναρμόνισής τους με ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς.
        Στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και στις συντονισμένες κινήσεις από τις Ενώσεις Σωματείων, Προπονητών, Διαιτητών και Ποδοσφαιριστών με άμεσο στόχο την εξύψωση του επιπέδου του Ποδοσφαίρου στο Νομό μας.
Οι δύο σύνδεσμοι συμφώνησαν από κοινού σε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία σχετικά με τα φλέγοντα ποδοσφαιρικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου