Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ»

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27-29/5) θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα ένα ξεχωριστό αθλητικό, μα πρωτίστως κοινωνικό, γεγονός. Πρόκειται για το 1ο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά ενάντια στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, υπό τον τίτλο «Γκολ στον Κοινωνικό Αποκλεισμό». Το τουρνουά θα διεξαχθεί με την υποστήριξη, αλλά και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η πρωτοβουλία μας «Γκολ στη Φτώχεια» έχει αναλάβει την οργάνωση και συντονισμό του αγωνιστικού προγράμματος, αλλά και μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό/ποδοσφαιρικό πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά ζητήματα έχει αναλάβει ο Α.Ο. Γαλήνη (www.ekp-dipso.gr), σε συνεργασία πάντα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Δήμο Πατρών και την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια».
Τα βασικά χαρακτηριστικά του τουρνουά είναι τα ακόλουθα:
  • Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 8 ομάδες από 8 πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Οι πόλεις είναι: Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βόλος, Αθήνα, Πάτρα, Πύργος, Χανιά.
  • Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άστεγους, απόρους, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο κ.ά.) και των δύο φύλων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έλληνες υπήκοοι, μετανάστες, αιτούντες προσφυγικό άσυλο και πρόσφυγες.
  • Οι αγώνες του τουρνουά θα φιλοξενηθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
  • Θα πρόκειται για ένα τουρνουά 6Χ6, που θα διεξαχθεί με βάση τους κανονισμούς που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
Η επιλογή του συγκεκριμένου τριημέρου δεν είναι τυχαία. Το Σάββατο 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο ο τελικός του Champions League, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο. Με την διεξαγωγή του τελικού του Champions League πέφτει επισήμως και η αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν 2010-2011.
Εκείνο το τριήμερο, λοιπόν, που και η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα ζει στον πυρετό του τελικού του Champions League, πιστεύουμε ότι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «μιλήσουμε» για ένα άλλο ποδόσφαιρο. Όχι για το ποδόσφαιρο του Ρονάλντο, του Μέσι και των άλλων μεγάλων αστέρων του βασιλιά των σπορ. Αλλά, για το ποδόσφαιρο των απλών, καθημερινών ανθρώπων και δη εκείνων που για κάποιους λόγους η ζωή τους πήγε αλλού και δίνουν τη δική τους μάχη για την ένταξη ή επανένταξη σε μια ζωή φυσιολογική. Ένα ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι το αντίστροφο.
Πρωταρχικός στόχος του τουρνουά – το οποίο ελπίζουμε να καθιερωθεί– είναι να υποστηρίξουμε, μέσα από τον αθλητισμό, συνανθρώπους μας που δίνουν τον δικό τους δύσκολο αγώνα να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές.
Ελπίζουμε ότι το τουρνουά της Πάτρας θα είναι το ξεκίνημα για τη δημιουργία σε ολόκληρη της Ελλάδα μόνιμων δομών αντίστοιχων με εκείνη της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια», που τρέχει για πέμπτο τώρα χρόνο στην Αθήνα. Σε κάποιες πόλεις, βεβαίως, υπάρχουν ήδη αντίστοιχα εξαιρετικά προγράμματα/δομές. Ελπίζουμε ότι με αφορμή τη συνάντηση των Πατρών θα γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την εδραίωση μιας συνεργασίας/επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου