Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σ.Ε.Π.Α. : "ΝΑΙ" στο πρότζεκτ των ακαδημιών, "ΟΧΙ" στην πληρωμή από τους γονείς





Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών και την πληρωμή παράβολου των 25 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή, το ΔΣ του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας αφού ενημερώθηκε από τους αρμόδιους του προγράμματος σχετικά με αυτό, συζήτησε με γονείς και ανθρώπους που απαρτίζουν γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με δεδομένη την ιδεολογία του Συνδέσμου περί ελεύθερης και δωρεάν άθλησης, θέλει να εκφράσει την δική του θέση γύρω από όλα αυτά και η οποία είναι η εξής :

Παρά το γεγονός ότι όλο το πρόγραμμα υποδομών βασίζεται σε ηλικίες οι οποίες ουσιαστικά δεν αφορούν την δραστηριότητα του Συνδέσμου μας, αφού αυτός απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας που συμμετέχουν στα αντρικά πρωταθλήματα του Νομού Αχαΐας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την θέση μας γύρω από αυτό, αφού οι μικροί ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τα πρωταθλήματα των υποδομών, θα αποτελέσουν πιθανότατα στο μέλλον, τα δικά μας ενεργά μέλη.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην πιστέψουμε ότι το πρόγραμμα πιθανότατα να αποτελεί κάτι πρωτοποριακό, με δυνατότητα εξέλιξης για τους νεαρούς αθλητές, παρά τις όποιες ατέλειες που μπορεί να έχει το όλο εγχείρημα. Ως έναν βαθμό συμφωνούμε με το όλο πρότζεκτ, αν αυτό μπορεί να λειτουργήσει όπως ακριβώς έχει στηθεί. Και εδώ είναι που έχουμε τις αμφιβολίες και μιλάμε για ατέλειες, αφού δεν γνωρίζουμε κατά πόσο οι λεγόμενες μικρές ακαδημίες μπορεί να το εκτελέσουν κατά γράμμα και να περνάνε τα στοιχεία για τον κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή, όπως το πρόγραμμα επιβάλλει.
  
Αυτό που μας βρίσκει αντίθετους είναι η πληρωμή του παραβόλου από τους γονείς των ποδοσφαιριστών και σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Και εδώ θα πρέπει η ΕΠΣ Αχαΐας να ξεκαθαρίσει επακριβώς και πιθανότατα μέσω μιας μικρής αλλαγής στην προκύρηξη, ποιος θα πληρώνει αυτό το ποσό. Γιατί η αρμόδια αρχή μιλάει για πληρωμή από τις ακαδημίες και αυτές με την σειρά τους επιβάλλουν στους γονείς την πληρωμή του ποσού. Άρα επικρατεί μια γενικότερη σύγχυση

Η δική μας πρόταση είναι να γίνει μια προσπάθεια μέσω συνεργασίας όλων των φορέων που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το πόσο να πληρωθεί μέσω χορηγιών.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε κάτι που το θεωρούμε το πιο σημαντικό από όλα. Άραγε, τι θα απαντήσουμε όλοι μας σε ένα παιδάκι που θα μας ρωτήσει "γιατί δεν μπορώ να αγωνιστώ", είτε γιατί η ακαδημία του, είτε γιατί ο γονιός του, για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους, δεν πλήρωσαν το ποσό του παραβόλου ; Έχουμε το δικαίωμα να στερούμε σε ένα παιδί την δυνατότητα να αθληθεί ; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας.

"Ναι" λοιπόν στο όλο πρόγραμμα που μας βρίσκει σχεδόν σύμφωνους, "όχι" στην πληρωμή από τους γονείς.

Η λύση σαν ΣΕΠΑ και βάσει της ιδεολογίας μας που μιλάει για ελέυθερο και δωρεάν αθλητισμό είναι μονόδρομος. Ή μέσω των ακαδημιών ή μέσω προσπάθειας χορηγίας.

Εκ του ΔΣ του ΣΕΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου