Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Οι απόψεις του ΣΕΠΑ στην χθεσινή συνάντηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού


Πραγματοποιήθηκε χθες στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η συνάντηση της ΕΠΣ Αχαϊας και του ΣΕΠΑ, ως προς το θέμα της κατασκεύης του γηπέδου των Προσφυγικών, το οποίο έχει "κολλήσει" και χωρίς μάλιστα να υπάρχει μια επίσημη τοποθέτηση και διευκρίνιση από την Γραμματεία.

Λόγω έκτακτης απουσίας του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, η συζήτηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιούλιο Συναδινό, ο οποίος εξήγησε στα μέλη της πατρινής αποστολής τους λόγους που το έργο "κόλλησε" και τι μέλλει γενέσθαι πλέον, εξηγώντας τις επόμενες κινήσεις που χρειάζονται για να ξαναρχίσουν οι εργασίες και να ολοκλήρωθεί επιτέλους η κατασκεύη του ιστορικού γηπέδου.

Συζητήθηκαν πολλά τεχνικά θέματα και με βάσει χρονοδιαγραμμάτων και ανταλλάχθησαν απόψεις γύρω από το θέμα, πάντα με σκοπό την εύρεση λύσης ώστε να ξεκινήσουν και πάλι άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Από την πλευρά του ΣΕΠΑ τις δικές τους απόψεις εξέφρασαν και ο πρόεδρος Κ. Αγοράκης αλλά και ο Γ. Γραμματέας Α. Σκιαδάς, ρίχνοντας περισσότερο το βάρος στο ηθικό κομμάτι της πλευράς των ποδοσφαιριστών και στην ανάγκη να φτιαχτούν γήπεδα στην περιοχή, ξεκινώντας φυσικά και πιέζοντας στην ολοκλήρωση του ιστορικού γηπέδου των Προσφυγικών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στα λίγα γήπεδα που έχει η περιοχή της Πάτρας, στα οποία αναγκάζονται να "στεγάζονται" 4-5 ομάδες ταυτόχρονα, έχοντας προπονήσεις τις βραδινές ώρες με χαμηλούς φωτισμούς, και οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους τραυματισμών.

Τόνισαν ότι τα υπάρχοντα γήπεδα είναι ήδη επιβεβαρυμένα, ενώ με την πάροδο των χρόνων και χωρίς την δημιουργία νέων χώρων που θα τα "αλαφρύνουν" από τον όγκο των ομάδων, αυτά θα γίνονται συνεχώς ακατάλληλα, με αποτέλεσμα να βγάζουν όλο και περισσότερους τραυματισμούς στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αναγκάζοντας τους να χάνουν την εργασίας τους και σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

Μάλιστα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου παρουσίασαν και με αριθμούς του τελευταίου εξαμήνου, τους 15 σοβαρούς τραυματισμούς που είχαμε στην Αχαϊα και οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οφείλονταν στα γήπεδα.

Τονίσθηκε επίσης από την αντιπροσωπεία του ΣΕΠΑ η ιδιαίτερη θέση που βρίσκεται το γήπεδο των Προσφυγικών, το οποίο είναι και το 3ο ιστορικότερο γήπεδο της Ελλάδας, μέσα στο κέντρο της Πάτρας και σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά στις νεαρές ηλικίες και το γήπεδο θα αποτελούσε διέξοδο για όλα αυτά τα παιδιά που εδρεύουν στην περιοχή.

Τέλος αναφέρθηκε και το γεγονός ότι δεν γίνεται να βλέπουμε να διαγράφονται χρέη σε επαγγελματικές ομάδες, αλλά να μην υπάρχουν κονδύλια για την κατασκεύη ή βελτίωση γηπέδων που θα εξυπηρετούσαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος είναι ο "πυλώνας" του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι τελείωσε η συζήτηση και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες τι μέλλει γενέσθαι, με την ελπίδα στην αυριανή επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στην Πάτρα, να έχουμε κάποια σημαντική εξαγγελία γύρω από το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου