Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Συνάντηση του ΣΕΠΑ με εκπροσώπους από το Δήμο Πατρέων




Τηv Δευτέρα 23/5, αντιπροσωπεία του ΣΕΠΑ μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, παρευρέθηκε στο Παμπελλοπονησιακό Στάδιο, σε εκδήλωση για την ανεργία και τη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τους ανθρώπους του Δήμου Πατρέων και μας υποδέχθηκαν οι κ. Τάκης Πετρόπουλος (υπεύθυνος για τον αθλητισμό) και Κώστας Καραγκούνης (υπεύθυνος Δημοτικών γηπέδων).

Εκ μέρους του ΣΕΠΑ παρευρέθηκαν οι Θανάσης Παπουτσής (αντιπρόεδρος), Άγγελος Σκιαδάς (γενικός γραμματέας), Νικολακόπουλος Βασίλης (ταμίας), Σουγλέρης Θεόδωρος (μέλος).
Η συνάντηση  έγινε σε καλό κλίμα και ήταν πολύ εποικοδομητική.

Ο ΣΕΠΑ ανέλυσε το διετές  πλάνο του και μετέφερε τα αιτήματα των αθλητών για τη βελτίωση των υπάρχοντων αγωνιστικών χώρων αλλά και τη δημιουργία νέων.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου ήταν πολύ θετικοί και ανέλυσαν τα σχέδια  βελτίωσης και ανάπλασης των Δημοτικών γηπέδων καθώς και αυτά για την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Πετρωτού καθώς και την αντικατάσταση από φυσικό χλοοτάπητα δύο ακόμα γηπέδων.

Στη συνέχεια ο ΣΕΠΑ άνοιξε το καυτό θέμα της πρόληψης και αποκατάστασης από τους τραυματισμούς  που επιβαρύνει τους αθλητές και τις ομάδες σε περίοδο που οι περισσότεροι νέοι είναι είτε  ανασφάλιστοι, είτε άνεργοι. Μας παρέθεσαν έτσι συγκεκριμένη  εκπόνηση  μελέτης  του Δήμου για την δημιουργία κέντρου επιστημονικής στήριξης ερασιτεχνικού αθλητισμού, με κέντρο  εργοφυσιολογίας , εργομετρίας και φυσικοθεραπείας  εντός του Σταδίου και μας κάλεσαν σε κοινή διεκδίκηση.

Έπειτα αναλύθηκε το θέμα των αποκλεισμών των νέων από τον αθλητισμό λόγω των οικονομικών δυσκολιών, των ναρκωτικών, καθώς και του ρατσισμού. Όλες αυτές οι θέσεις βρήκαν θετικούς τους ανθρώπους του Δήμου και μίλησαν για την αντίληψη τους για τον αθλητισμό, προτείνοντας να διαθέσουν στο ΣΕΠΑ επιστημονικό δυναμικό και να πραγματοποιήσουμε  κοινές ημερίδες στα ζητήματα αυτά.

Τέλος, τους ενημερώσαμε  ότι ο ΣΕΠΑ υιοθέτησε τα αιτήματα των αθλητών του beach soccer  για δημιουργία Δημοτικού γηπέδου και δεσμεύτηκαν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

Γενικά στην συζήτηση έπεσαν πολλές ιδέες και οι δύο πλευρές επιθυμούν  νέα συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα ώστε να υπάρχει κοινός σχεδιασμός και εικόνα με τις κινήσεις του Δήμου Πατρέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου