Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Α. ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

O Σ.Ε.Π.Α. έστειλε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου Υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Πατρέων με σκοπό την ενημέρωση και την επίδειξη του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους νέους του Νόμου μας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η ενεργοποίηση του Δήμου και η συνεργασία με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές μπορεί να δείξει το δρόμο προς την βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας του ποδοσφαίρου.

Υπόμνημα Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας προς Δήμαρχο Πατρών.

 Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι από τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού κάθε εξελιγμένης χώρας, αποτελεί πυλώνα της κοινωνίας καθιστώντας τον βασική ανάγκη στην διαπαιδαγώγηση και την θωράκιση της υγείας. Δείκτης εξέλιξης και ευημερίας ενός λαού είναι η μαζική ενασχόληση του με τον αθλητισμό η οποία σε συνδυασμό με οργανωμένες υποδομές και επιστημονική στήριξη στους αθλητές δημιουργεί διακρίσεις διαχρονικές που κάνουν κάθε λαό περήφανο.

 Το κράτος και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης  στα πλαίσια της ευθύνης τους απέναντι στους πολίτες παίρνουν θέση και δραστικό ρόλο στην οργάνωση και εξέλιξη του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού.

Όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όλες οι ηλικίες, αγαπούν και ασχολούνται με τον αθλητισμό, ενώ ιδιαίτερα προσφιλές και δημοφιλές είναι το ποδόσφαιρο, που η ενασχόληση του γίνεται μαζικά παρά τα μεγάλα προβλήματα που το ταλαιπωρούν . 

Κ. Δήμαρχε

Χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών αγαπούν και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Στην πόλη μας παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στις υποδομές, στην οργάνωση και σε απαραίτητες προϋποθέσεις η συμμετοχή είναι εξαιρετικά μεγάλη. Απευθυνόμαστε σε Σας πιστεύοντας ότι επιτέλους θα επιστήσετε την προσοχής μέσω μιας σχεδιασμένης και οργανωμένης αντιμετώπισης.


Συγκεκριμένα:

1.      Οι υποδομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, παρά τα μικρά βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πίσω και δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις ανάγκες των δεκάδων σωματείων που λειτουργούν στην πόλη μας.
2.      Στους ελάχιστους αγωνιστικούς χώρους η κατάσταση είναι άθλια και επικίνδυνη για την υγεία των αθλητών που ορισμένες φορές θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική ακεραιότητα των αγωνιζομένων.
3.      Τα οικονομικά μέσα των ομάδων είναι πενιχρά αφού στην πλειοψηφία τους στηρίζονται μόνο στην διάθεση και τα οικονομικά μέσα των παραγόντων που στην πλειοψηφία τους είναι βιοπαλαιστές που κάνουν προσωπικές θυσίες σε δύσκολες εποχές και δεν έχουν μια υποτυπώδης στήριξη. Αυτό είναι άμεσο εμπόδιο για τη λειτουργία τον ομάδων, που βάζει ουσιαστικό φραγμό στην ενασχόληση των νέων με το αθλητισμό  
4.      Στα ποδοσφαιρικά σωματεία  που το άθλημα γίνεται ακριβό χόμπι βάζοντας τους χαράτσια όσον αναφορά τις μετακινήσεις, την θεραπεία και την αποκατάσταση.
5.      Δυστυχώς η οικονομική καχεξία και η αδιαφορία της πολιτείας έχουν οδηγήσει να διεξάγονται οι περισσότεροι  αγώνες των επίσημων πρωταθλημάτων ακόμα χωρίς την παρουσία γιατρών και μέσων πρώτης βοήθειας που δυστυχώς αυτό κόστισε στο παρελθόν και ανθρώπινες ζωές.
6.      Η απουσία του οργανωμένου κράτους φαίνεται και στην φροντίδα των τραυματισμένων ερασιτεχνών αθλητών που ελάχιστα σωματεία έχουν την δύναμη να τους βοηθήσουν στην φάση της θεραπείας και αποκατάστασης με αποτέλεσμα πολλοί να διακόπτουν και να έχουν πολλά προβλήματα στο υπόλοιπο της ζωής τους .

Όλα τα παραπάνω είναι βασικά προβλήματα που πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν το δρόμο για την λύση τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζουμε ότι ο δήμος πρέπει να δει και να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να σχεδιάσει επιτέλους την παρέμβαση του στηρίζοντας την προσπάθεια των νέων των αθλητών των παραγόντων και χιλιάδων φιλάθλων που παρακολουθούν και στηρίζουν αυτό που είναι σήμερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην πόλη μας .

Ο σύνδεσμος έχει συγκεκριμένες προτάσεις να κάνει στο Δήμο για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που προαναφέραμε:
·         Για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών και την δημιουργία νέων
·         Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τραυματισμών με την δημιουργία ταμείου στήριξης και αρωγής των τραυματισμένων αθλητών στους τομείς πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης.
·         Για να λυθεί το θέμα της παρουσίας γιατρών στα γήπεδα.
·         Για να γίνει επιτακτική ανάγκη η προληπτική ιατρική σε όλους όσους αθλούνται και συμμετέχουν σε δραστηριότητες.
·         Για την οικονομική στήριξη των  ομάδων που είναι ζωντανά κύτταρα δράσης και συσπείρωσης
·         Για την εξύψωση του ηθικού, του πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και την αξιοποίηση των αρετών τους

Κ. Δήμαρχε

Πιστεύουμε ότι για το Δήμο είναι καιρός πλέον να γράψει την δική του σελίδα κοντά στους νέους, στηρίζοντας τις δημιουργικές δράσεις και να αφήσει πίσω του τις λευκές σελίδες που δυστυχώς δημιουργούσε η αδύναμη μέχρι ανύπαρκτη παρουσία του δήμου μέχρι σήμερα σε ότι αφορούσε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου