Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Α. ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΑΧΑΙΑΣ

Προτάσεις Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας για θέματα Υγείας, Αθλητικών Χώρων και δραστηριοτήτων.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Α. Δημήτρης Κόμπλας, Άγγελος Σκιαδάς, Ηρακλής Νικολακόπουλος, Δημήτρης Αγουρίδης, Βασίλης Λυκούδης, Ηλίας Παναγόπουλος έκαναν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Α. κ. Γιώργο Σταυρόπουλο για θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τους φορείς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι 12.500 χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Αχαΐας περιμένουν την αναβάθμιση του της ποιότητας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για να γίνει το άθλημα ακόμα πιο αγαπητό, πιο ελκυστικό και να δίνει χαρά και ευχαρίστηση σε αυτούς που συμμετέχουν. Οι προτάσεις του Συνδέσμου μας έγιναν μετά από διάλογο με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές όλων των κατηγοριών και περιοχών του Νομού μας και αφορούν κάθε σωματείο ερασιτεχνικό.
Συγκεκριμένα το έγγραφο που δόθηκε προς την Ε.Π.Σ.Α. είναι το εξής:


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Αξιότιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Αχαΐας.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν την νέα αγωνιστική περίοδο. Επίσης καλή επιτυχία σε όλες τις επιτροπές που αποτελούν την βάση για την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων αυτών. Ο Σ.Ε.Π.Α. στο πλαίσιο προτάσεων για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας προτείνει τα εξής:
Στο τομέα της Υγείας
·        Να γίνονται ουσιαστικές εξετάσεις ανά ομάδα από ιατρούς με συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (προτάθηκε από τον ΣΕΠΑ αν δύναται η κατά τόπους ιατρική εξέταση).
·     Στους επίσημους αγώνες όλων των κατηγοριών να υπάρχει Ιατρός. Για την εξασφάλιση της απαιτείται και η συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.
·     Να παρακολουθήσουν από κάθε ερασιτεχνικό σωματείο παράγοντες και ποδοσφαιριστές μαθήματα πρώτων βοηθειών. Τα μαθήματα αυτά διοργανώνονται από τον Ερυθρό Σταυρό και δίδεται διαπίστευση με επίσημο τίτλο.
·   Για την αντιμετώπιση περιπτώσεων τραυματιζομένων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες της Ε.Π.Σ.Α. και είναι ανασφάλιστοι να γίνει αναβάθμιση ή δημιουργία νέου Ταμείου Αρωγής των ποδοσφαιριστών. Το ταμείο αυτό θα έχει πενταμελής επιτροπή η οποία θα έχει : έναν εκπρόσωπο από τους Συνδέσμους της Ε.Π.Σ.Α., των Διαιτητών, των Προπονητών, των Ποδοσφαιριστών και έναν εκπρόσωπο από τους πέντε Δήμους της Αχαΐας. Σκοπός είναι η πολυσύνθεση και την πολυσυμμετοχή για την ενίσχυση του Ταμείου. Την οικονομική βοήθεια θα απολαμβάνουν ποδοσφαιριστές που τραυματίζονται σοβαρά και αναφέρονται στο φύλλο αγώνα του εκάστοτε παιχνιδιού. Για να γίνει ενεργοποίηση του Ταμείου Αρωγής θα πρέπει να μην υπάρχει ασφάλιση υγειονομική οποιουδήποτε φορέα. Η βοήθεια θα ισχύει για κρατικά ή ιδιωτικά νοσοκομεία και το ύψος του βοηθήματος θα καθορίζεται από την επιτροπή.
Αθλητικές εγκαταστάσεις και αγωνιστικοί χώροι.
· Βελτίωση των ήδη υπαρχόντων αγωνιστικών χώρων προς διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας ποδοσφαιριστών, παραγόντων, διαιτητών προπονητών και παραγόντων.
·  Δημιουργία νέων χώρων άθλησης.
Δραστηριότητες από κοινού
· Αθλητικές ημερίδες σε συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμους, Πανεπιστήμιο, Α.Τ.Ε.Ι., άλλους συναφείς συνδέσμους με σκοπούς την ενημέρωση των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την βελτίωση της εκπαίδευσης τους.
·    Αιμοδοσίες.
·  Ετήσια αθλητική γιορτή που θα εξυψώνει σωματεία, παράγοντες, διαιτητές, προπονητές, φιλάθλους.

Η διάδοση της Αθλητικής Παιδείας και της Συνεργασίας είναι στόχος μας και μας δίνει δύναμη στην προσπάθεια που καταβάλουμε.

Η ανταπόκριση από τον πρόεδρο κ . Σταυρόπουλο ήταν θετική. Όλοι συμφώνησαν ότι με κοινούς στόχους και δουλειά από τους φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μπορούμε να φθάσουμε στην βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.
Είναι κάτι που το αξίζει ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου